Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 406

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου

By
November 14th, 2014

Η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» αφορά την επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των κατοικιών.

Στην προκήρυξη καθορίζονται οι επιλέξιμες κατοικίες, ο επιλέξιμος εξοπλισμός και το ύψος της επιχορήγησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι διαδικασίες εφαρμογής της δράσης (κατάθεση και έλεγχος αίτησης, κατασκευής εσωτερικής εγκατάστασης, έλεγχος φυσικού αντικειμένου, άδεια χρήσης φυσικού αερίου και έκδοση παραστατικών), οι υποχρεώσεις των ωφελούμενων και η διαδικασία πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης προς τον ανάδοχο.

Φορείς υποδοχής και ελέγχου αιτήσεων και πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης είναι οι εταιρίες που, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.2364/1995 (ΦΕΚ Α’ 252/6.12.1995) είναι διαχειριστές δικτύου διανομής φυσικού αερίου και διαθέτουν άδεια διανομής φυσικού αερίου στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ήτοι η ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Κάθε φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση μπορεί να απευθύνεται στην ΕΠΑ της Περιφέρειάς του για πληροφορίες και κατάθεση της αίτησης. Η δράση θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Απριλίου 2015 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων.

Δικαιούχος και φορέας ελέγχου της δράσης είναι η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού & Εφαρμογής στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου & Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης Δράσης

Σχετικά Έντυπα

Read 23326 times Last modified on Monday, 23 November 2015 17:17